ESILLÄ UIVASSA! Jukka Kaijalan uusi Beneteau Oceanis 30.1 -purjevene osoittautui juuri sopivan kokoiseksi koko perheelle

Jukka Kaijala hankki parhaaksi perhepurreksi Euroopassa valitun Oceaniksen monipuolisella varustelulla, mm. keulapotkurin, biminin, sivukiinnitteisen keulaporrasratkaisun ja plotteritelineen kera. Kysy tarjous näyttelyveneestämme ja pääset vielä nauttimaan loppukesän lämmöstä vesillä! Lue myös, miltä purjehdus uudella veneellä on maistunut.

Kun toiveiden mukaista käytettyä venettä ei parinkaan vuoden etsinnän jälkeen ollut tarjolla, Jukka Kaijala perheineen päätyi tilaamaan aivan uuden, hieman suunniteltua pienemmän kokoluokan purjeveneen. Parhaaksi perhepurreksi vuonna 2020 Euroopassa valittu Beneteau Oceanis 30.1 mahtui budjettiin ja yllätti lopulta iloisesti tuoreet veneen omistajat tilavuudellaan, monipuolisella varustelullaan ja vakaalla ohjattavuudellaan.

“Ihastuttiin näihin pienempiin Beneteau-purjeveneisiin”

“Ehdittiin olla muutama vuosi ilman venettä, mutta viime vuoden keväällä todettiin, että pitää saada oma vene. Aiemmin olemme purjehtineet kimppaveneellä. Käytettyjä veneitä oli kuitenkin huonosti saatavilla. Olimme tavanneet Beneteaun maahantuojan Ajola Yachtsilta Uivassa venenäyttelyssä juuri ennen korona-aikaa ja ihastuttiin silloin näihin pienempiin Beneteau-veneisiin. Oceanis 30.1 oli sellainen, jonka myös sai nopeimmin.

Vene oli meidän haarukan alakantissa kokonsa puolesta, mutta tämä on osoittautunut kyllä ihan sopivan kokoiseksi. Tässä on yksi hytti vähemmän kuin kimppaveneessämme, mutta hyvin ollaan mahduttu nukkumaan. Myös seisomakorkeus riittää, yli 180 cm pituiset aikuiset pojatkin mahtuvat kulkemaan ilman että pää kolhiintuu. Esimerkiksi keulahytin lattia on hieman alempana kuin salongin, jonka ansiosta sinne on saatu korkeussuunnassa lisää tilaa, mikä helpottaa pukeutumista.

Beneteau Oceanis 30.1 >>> täällä voit arvioida varusteiden vaikutusta hintaan. Kysy kuitenkin tarjous!
Lue mitä muuta Ajola Yachts esittelee Uivassa venenäyttelyssä >>>
“Helppo purjehdittava yksinpurjehtijoillekin”

Pääsimme aluksi kokeilemaan Ajola Yachtsin omaa vastaavaa Oceanista venetoimituksen hieman viivästyttyä koronatilanteen vuoksi. Tämän kesän purjehdimme jo omalla veneellä Saaristomerellä ja Suomenlahdella.

Oceanis 30.1 on minun mielestäni ja taidoillani hyvä purjehdittava, vaikken mikään “merikarhu” olekaan. Tykkään sillä purjehtia ja nostan mielelläni purjeet heti kun lähdetään satamasta. Purjeiden käsittely on varsin helppoa, vaikka purjehtisi yksinkin. Kaikki köydet on vedetty takavinsseille, lukkoja on riittävästi ja keula-ankkurillekin on sähköinen vinssi.

“Vene tottelee hyvin ohjausta eikä lähde tempomaan kovassakaan kelissä”

Jos vertaan vanhaan veneeseemme, jossa oli yksi peräsin, niin tämä kahden peräsimen malli on erittäin hyvä ja vakaa ohjattava. Parikin kertaa mentiin kovalla kelillä, mutta tässä on aina hyvä ohjattavuus. Aiempi veneemme saattoi puuskassa kallistua niin, että oli jopa broutsivaara ja ohjauskyky mennä.

Tässä toinen peräsin on aina tukevasti vedessä, vaikka vene kallistelisi kuinka. Satamasta lähtiessä peräsinten asento on hyvä tarkistaa etteivät ne laidalla olevina osu vaikkapa poijuketjuun, vaikka todennäköisyys onkin pieni, että niin kävisi. Itse olemme olleet tyytyväisiä myös 1,88 metriä syvään vakioköliin. Kölivaihtoehtoja olisi ollut enemmänkin tarjolla.

Avotilassa on runsas varustelu “kaikilla herkuilla”

Sitlooda ja avotila muutenkin on mielestäni erityisen toimiva. Pystyt istumaan molemmilla laidoilla, kun siinä on kaksi rattia, istumalaatikon taittopöytä on tosi näppärä – mekanismi menee suppuun ja siinä on myös tukeva tarttumarauta niin käsien kuin jalkojenkin tueksi, kun mennään vinossa.

Ruorin ääressä oleva plotteriteline on aivan ehdoton varuste, jos plotteria käyttää, ja on äärettömän kiva kun sitä ei tarvitse kauempaa hakea tai katsoa. Vaikka kuskilla on joka tapauksessa paperikartta, plotteria tarkistellaan myös.

Biminiä ei vielä juuri tarvittu, mutta muutaman kerran oli tarvis laittaa se aurinkosuojaksi ja pari kertaa se suojasi myös sateelta. Hyvä varuste, jos on liian kuumaa tai liian märkää.

Saatavissa pian myös sähkömoottorilla, lue lisää >>

“Ajolanrannan keulaporrasratkaisusta innostuin heti!”

Ajola Yachtsin asentamasta sivukiinnitteisestä keulaporrasratkaisusta innostuin heti, sillä keula on korkea ja siinä on myös kiinteänä varusteena puksprööti, joka voi olla rantautuessa joskus hankala. Nyt ei tarvitse harjoitella spagaattia hankalimpia rantautumispaikkoja varten.

Myöskään keulapotkuria en antaisi pois. Se on näppärä ahtaissa satamissa, vaikka ei hirveän tehokas kovalla tuulella olekaan. Keulapotkurin avulla venettä voi kääntää kätevästi paikallaankin ollessa.

Myös leveä uimataso on meillä on aika usein auki ja sitä käytetään paljon. Vieressä on hyvät uimatikkaat, jotka saa helposti käyttöön.

Kaiken kaikkiaan veneen ulkotilat ovat erittäin hyvät, ja pääosin olemme olleet veneeseen erittäin tyytyväisiä. Pientä säätämistä on matkan varrella ollut, ja saatan ehkä jotain turkkilevyjä jossain vaiheessa justeerata paremmin paikoilleen, mitä nyt muutenkin tulisi touhuttua veneen kuin veneen kanssa. Ajola Yachts on hoitanut ja huoltanut asiat takuuseen. Heidän palvelutasonsa on ollut erittäin hyvä. Sieltä järjestyi myös veneen telakointipalvelut.”

Kysy lisää:

Ajolanranta & Ajola Yachts

ajolayachts.fi/ajolanranta
ajolanranta.fi

Puh. 0207 669 960

Sähköposti: veneet@ajolayachts.fi/ajolanranta

Ajolantie 109
Rymättylä

Yhteys

Ajolantie 109, 21140 Rymättylä | N:60°24.2′ E:21°48.4′ |
0207 669960 | info@ajolanranta.fi